понедељак, мај 27

Čudesna CRKVA U GRČKOJ iz koje viri 17 stabala: Ispod nje protiče reka koja ih zaliva, a iza nje se krije TRAGIČNA PRIČA

izvor svetapetka.info

Crkva Agia Teodora Vasta je mala vizantijska crkva čiji krov probija 17 stabala. Drveće božikovine i javora više je od 30 metara, ali pored ulaza u crkvu vidi se samo jedan koren debljine ruke.

Za divno čudo, ni u samoj crkvi, koja se nalazi u Arkadiji (Peloponez), osim nešto malo zelenila, nema nagoveštaja korenja. Još jedna zanimljiva činjenica o tom mestu je da ispod crkve protiče reka koja zaliva drveće, piše „Grik Siti Tajms“.

Crkva je poznata po brojnim čudima koja su doživeli oni koji su u nju došli da se mole.

FOTO: PRINTSCREEN

Sveta Teodora odrastala je u selu, u kome su sinovi odlazili u rat da bi se borili protiv neprijatelja. Budući da u njenoj porodici nije bilo muškaraca, Teodora je odlučila da se priključi vojnicima kako bi njen otac bio pošteđen. Prerušila se u vojnika Teodora i ubrzo je postala jedna od najplementijih i najhrabrijih vojnika.

Ubrzo je „Teodor“ probudio strasti jedne žene, koja je tvrdila da čeka njegovo detete. Teodora je stavljena pred izbor: ili će se udati, ili će biti osuđena na smrt. Pošto nije učinila ništa da bi dokazala nevinost, Teodora je sve nade polagala u Boga.

Pošto je osuđena na smrt, pred pogubljenje se pomolila: „Neka moje telo postane crkva, moja krv reka, a moja kosa drveće“. Na mestu gde se žrtvovala pojavio se izvor i potekla je reka koja postoji i danas.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *