понедељак, мај 27

SEA CONTAINERS LONDON – HOTEL ZA LJUBITELJE LUKSUZA I NAUTIKE

luxlife.rs foto Trip Advisor

London je grad koji je poznat po odličnim hotelima, a za ljubitelje luksuza ne nedostaje opcija…

Ali ona koji se izdvaja iz gomile zahvaljujući svojoj estetici i raskošnom osećaju je Sea Containers London – najtoplije mesto za boravak na južnoj obali Londona. Nakon što je prvobitno otvorio svoja vrata u septembru 2014. godine, kada je bio poznat kao Mondrian London, hotel je rebrendiran kako bi odražavao svoj trenutni naziv u januaru 2019. godine, a njegovo novo ime odaje počast istorijskoj zgradi u kojoj se nalazi.

Pod upravom Lore Group, Sea Containers je jedan od najtraženijih nezavisnih hotela, a Design Research Studio preuzima kormilo projekta renoviranja i stvara njegovu jedinstvenu i upečatljivu estetiku pod upravom talentovanog vizionara, Toma Diksona.

Dom za ukupno 359 zadivljujućih soba i apartmana, od kojih mnogi uživaju u spektakularnom pogledu na reku Temzu, takođe obuhvata ne jedan, već dva živahna bara za koktele i pića posle večere, kao i cenjeni restoran koji služi svežu, sezonsku kuhinju koja je održiva i, naravno, savršena.

Dodajte tome privatni bioskop sa 56 sedišta inspirisan pomorstvom i raskošan spa centar, i dovoljno je reći da nudi sve što možete da poželite od luksuznog boravka u prestonici. Nema sumnje da to svakako zvuči dobro – ali kako je zapravo ostati ovde?

U skladu sa njegovim imenom i nasleđem, luksuzna nautička tema je očigledna u celom hotelu, sa dramatičnim, ručno izrađenim bakrenim trupom broda koji dominira ulazom i predvorjem pružajući jedinstvenu i upečatljivu dobrodošlicu. Podsećajući na raskošni kruzer iz 1920-ih, smešten na reci Temzi, između čuvenog tornja Okso i mosta Blekfrajers, pogodno je lociran za jednodnevno istraživanje grada.

Ne može se poreći da Sea Containers London odiše zabavnom i savremenom atmosferom, sa umetničkim osećajem. Reference na pomorsku istoriju zgrade su svuda, sa drugim istaknutim karakteristikama, uključujući repliku Kraljice Marije pored konsijerž pulta i skulpturu jarko plavih, uvrnutih cevi koje prikazuju unutrašnje funkcionisanje plovila koje takođe zauzimaju mesto u holu.

Sa 359 soba i apartmana za goste, koje je sve dizajnirao Tom Dikson sa zlatnim dobom putovanja transatlantskim brodovima kao polaznom tačkom i kabinama prekookeanskih brodova kao njegovom inspiracijom, gosti Sea Containers London razmaženi su izborom i elegantnim, modernim dekorom, a mnogi uživaju u panoramskom pogledu na reku.

Kada je reč o hrani i piću, 12th Knot je elegantni bar na krovu Sea Containers London i nudi predivan pogled na Južnu obalu. Eksperimentalni koktel bar Lianess je iskustvo samo po sebi, predvođeno priznatim barmenom i miksologom Rajanom Četijavardanom, što predstavlja još jedan vrhunac boravka ovde.

Međutim, Lianess ne radi samo kao koktel bar. Ovaj redizajnirani prostor u prizemlju, koji je ranije bio poznat kao Dandelian, nudi jednostavan, ali ukusan meni lakih zalogaja u kojima možete uživati uz odabrano jelo.

Za gurmane, Borough Market i odlični okolni restorani i pabovi su takođe u blizini, sa brojnim vrhunskim i finim restoranima koji su takođe razbacani po Londonu ako tražite malo više luksuza.

Hotel ne bi bio potpun bez raskošnog Agua Spa koji nudi niz dekadentnih tretmana – od masaža i tretmana lica do rituala lepote – dok oni koji žele da budu u toku sa svojim fitnes režimima mogu da se upute u teretanu visoke tehnologije, koja je otvorena 24 sata dnevno, sedam dana.

U okviru hotela postoji čak i bioskopska sala, koja vikendom prikazuje nova izdanja – a sa četiri sobe za sastanke i besplatnim bežičnim internetom u celom hotelu odlično je mesto za poslovne ljude.

Verovatno jedan od najlepših hotela na južnoj obali Londona, neophodan je za one koji traže nešto novo.s

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *