понедељак, мај 27

Airbnb omogućava zaposlenima da žive i rade s bilo kojeg mesta

Airbnb će uskoro omogućiti svom osoblju da živi i radi gotovo bilo gdje širom sveta u sklopu nove politike rada na daljinu kako bi zaposlenima pružila veću fleksibilnost i privukla nove ljude.

Kalifornijska kompanija za kratkoročni boravak saopštila je da od septembra 2022. zaposleni mogu raditi iz kancelarije, kuće ili tokom putovanja u 170 zemalja.

Osoblje će i dalje morati da se sastaje lično za redovne sastanke tima i događaje, rekao je izvršni direktor Brian Chesky u poruci zaposlenima. Plate se takođe neće promeniti ako se zaposleni odluče preseliti ili otputovati u inostranstvo.

Zaposleni u Airbnb-u mogu provesti do tri meseca radeći u svakoj zemlji koju posećuju svake godine, ali će im i dalje biti potrebna stalna adresa zbog poreza i platnog spiska.

Ali prema Chesky-ju, kompanija radi s lokalnim vlastima kako bi ljudima olakšala putovanje i rad širom sveta.

Chesky je na Airbnb-ovoj web stranici napisao da će nova politika pomoći kompaniji da zapošljava i zadrži najbolje ljude jer „najbolji ljudi žive svuda, i nisu koncentrisani na jednom mestu“.

„Imali smo i najproduktivniji dvogodišnji period u istoriji naše kompanije [tokom pandemije] – sve dok smo radili na daljinu“, napisao je Chesky na Tviteru.

U međuvremenu, mnoge kompanije počinju da traže od svojih radnika da se vrate u kancelarije, kao što su Meta i Microsoft.

Izvor: Associated Press/DMM.com Foto: © Diego Thomazini / Shutterstock.com

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *