понедељак, мај 27

Glavni program  Internacionalog džez  festivala počinje večeras

FOTO Elizabeta Vojinović    izvor Energy press Beli Anđeo.info

Zvanični program Internacionalnog  Nišvil džez festivala, počinje večeras.O glavnom programu festivala izvođačima,nagradama  kao i pratećem programu ove manifestacije, za naš portal govori Saška Popov- Rašić,pr. menager Nišvil džez festivala.

 Internacionali  Nišvil džez festival  28.-mi  po redu, već uveliko traje, pozorišni i filmski deo programa je završen.U okviru pozorišnog festivala pobedila je predstava‚‚Balkan boredllo‚‚ pozorišne trupe  La Mama iz Njujorka u saradnji sa našim Ateljeom 212u organizaciji Qendra multimedia iz Prištine.  -izjavila je za naš portal Saška Popov Rašić,pr. menager festivala.  
EP: Koji će se  izvođači predstaviti prve festivalske večeri? 

 Saška Popov Rašić: Večeras  festival otvara Beti Đorđević naša proslavljena pevačica raskošnog glasa koja nakon toliko godina rada dobija priznanje za svoju  umetnost.Večeras će niškoj publici otpevati svoje stare hitove ali i nove numere i izvešće još neke džez standarde koje je ona za ovu priliku pripremila .-istakla je Saška Popov Rašić,pr. menager festivala.
Nakon njenog nastupa, na bini će se pojaviti  Kurt Rosenwinkel proslavljeni gitarista koji  jako uspešno kombinuje ambijentalnu muziku sa džezom,On je jedinstveni  i kretivni vokalista na čelu moderen muzike skoro tri decenije. To će biti prava poslastica za mlađi deo publike.Što se starijeg dela publike tiče,za njih će posebno zadovoljstvo biti kraj večeri odnono nastup   AL McKay’s Earth, Wind & Fire Experience  Earth.
Legendarni gitarista  AL McKay’s koji je stvarao velike hitove sedamdesetih, osamdesetih i devedestih godina i on ih je okupio i ovom prilikom doveo u Niš gde će publika moći  da čuje  njihove velike hitove u izvornim aranžmanima.

Sutra nas očekuje Robert Pešut -Magnifico slovenački kantautor srpskog porekla,regionalna zvezda i očekujemo velik broj posetilaca.Pućiće zora sa njim druge festivalske večeri na Tvrđavi.-izjavila je  Saška Popov Rašić.

Za subotu bih posebno izdvojila Natasu  Atlas, divnu pevačicu raskošnog glasa egipatsko-belgijskog  uspešno kombinuje arapske ritmove  sa zapadnim melosom pa čak i hip hopom.Nju će pratiti   Džambo Agushevi orkestra jedan fantastičan  bend iz Makedonije  

  Što se nedelje  tiče festival zatvara Džulijen Marli, ime koje ne moramo posebno predstvaljati donosi nam  velike hitove svoga oca ali i svoje hitove.Več preko tri decenije je na rege sceni i ovo je njegovo prvo gostovanje u regionu.  

Nakon njega nastupiće i YelLowJackets legendarni  američki  i fusion  sastav koji iz a sebe ima 44 godine i 25 albuma dbe Grammy nagrade.Jedna završnica festivala kakvu organizator samo može poželeti-kazala je ona.    
    EP:  Da li  će  se uprkos sloganu ‚‚Još ovaj put‚‚  festival ipak i dalje održavati
  Saška Popov Rašić  Svi  iz organizacije  nadaju da će Gradska uprava naići na razumevanje i mogućiti  ljubiteljima džeza da se  isto ovako lepo provodu  i sledeće  godine.EP: Koliki broj posetilaca  očekujete na  ovogodišnjem festivalu 

 Saška Popov-Rašić  Za festival vlada veliko interesovanje posetilaca iz celog regiona,karte se dobro prodaju,već je veliki broj posetilca stigao u Niš.Očekujemo da ta brojka bude  kao i 2019. godine oko 200 000 .   

EP:  Internacionalni džez festival  i ove godine  ima veoma bogat prateći program.
Saška Popov- Rašič:  Da.Održavaju se brojne tribine,izložbe,promocije,predstave za najmlađe,likovna kolonija,Striporama,stejdževi sa di džejevima ,hip hop bina. O svim događajima javnost ima priliku da se informiše na zvaničnom sajtu  festivala.Pozivam  sve posetioce da u što većem broju dođu u  Niš.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *