понедељак, мај 27

Beti Djordjević  u Gradskoj kući uručena nagrada Nišville džez festivala za životno delo 

foto E.V. postavio Energy press i Beli Andjeo Info

Beti Djordjević -pevačica raskošnog glasa i istančanog osećaja za dzez interpretaciju  ovogodišnja je dobitnica Nagrade Nišville džez festivala za životno delo koje se dodeljuje od 2006 godine.

Ovoj istaknutoj umetnici nagradu  za životno delo  uručila je  Dragana Sotirovski gradonačelnica Niša.koja je ovom prilikom izrazila veliku čast i zadovoljstvo što je ovo priznanje pripalo Beti Đorđević i izrazila nadu da će ona gostovati u Nišu još koji put.Tokom dugogodišnje,veoma plodne karijere ova istaknuta umetnica tek  drugi put nastupa  u Nišu.   

Dobitnica će se publici festivala predstaviti na otvaranju Nišvila, sutra , kada će izvesti nekoliko numera uz pratnju Nišvile big banda.

“Dosadašnju karijeru Beti Đorđević, dugu pet decenija, obeležilo je nekoliko velikih hitova iz zlatnog doba jugoslovenske zabavne muzike tokom sedamdesetih, kada je sarađivala sa vrhunskim kompozitorima i aranžerima, ali i nepristajanje na kompromise, odnosno kategorično odbijanje da se zarad održavanja popularnosti prikloni trendovima sumnjivog umetničkog kvaliteta. Umesto snimanja novih pesama, velikih koncerata i gostovanja na televizijima, a sve to sa muzikom koju “ne oseća i lično ne prihvata”, odabrala  je da za probranu publiku u klubovima izvodi džez i soul program, što joj je i donelo takoreći kultni status kod poštovaoca kvalitetne muzike”, navodi se u obrazloženju Nišvila.

Nakon dodele nagrade  Nišville džez festivala za životno delo Beti Đorđević je  otpevala svoj veliki hit iz 1976. godine ‚‚Počnimo ljubav ispočetka‚‚ na opšte zadovoljstvo prisutnih.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *