понедељак, мај 27

KUBA – SPOJ TRADICIONALNOG I MODERNOG

traasgpu.com. Beli Andjeo Info

Kuba je verovatno najfascinantnije ostrvo na Karibima . To je kontradiktorna destinacija gde su zadivljujuće plaže i luksuzna turistička odmarališta samo mali deo kubanskog iskustva. Ako idete, odvojite vreme ne samo da uživate u izuzetnoj lepoti zemlje, već i da razgovarate sa ljudima, slušate njihovu muziku i istražite njihove gradove i mesta – to je suština putovanja na Kubu.

Aktivnosti i atrakcije Kube

Obavezno provedite neko vreme u Havani, koja je proglašena UNESCO-vom svetskom baštinom. Stari centar je posebno veličanstven kombinacijom španske barokne arhitekture iz 16. i 17. veka, neoklasičnih spomenika i šarmantnih kuća.

Ostali gradovi koje vredi posetiti su Trinidad, Barakoa i Santjago. Za slikovitiji pogled na zemlju, posetite Nacionalni park Sijera Maestra i popnite se na najviši vrh Kube. Ako ste ljubitelj cigara, ne propustite dimna polja u dolini Vinjales

Cuba plaže

Glavno primorsko odmaralište Kube je Varadero, koji se sastoji od oko 13 milja prelepe plaže sa belim peskom, sa širokim izborom vodenih sportova i punim all-inclusive odmarališta. Guardalavaca, jedna od najboljih destinacija za plažu na Kubi, nalazi se u blizini zanimljivih ronilačkih i arheoloških lokaliteta i ima nekoliko odličnih odmarališta. Ako želite da pobegnete od svega i da vam ne smeta nedostatak sadržaja, uputite se ka Caio Sabinal, gde ćete pronaći plaže iz bajke.

Kuba hoteli i odmarališta

Najbolje je biti u jednom od velikih all-inclusive ponude, od kojih se mnogi nalaze oko Varadera, i bićete okruženi Evropljanima i Kanađanima, sa nizom aktivnosti, obroka i opcija noćnog života na dohvat ruke. Možete boraviti i u privatnoj kući poznatoj kao casas specifices i imaćete priliku da upoznate kubansku porodicu, ali tada , vaš smeštaj može biti prilično jednostavan. Naći ćete i mnoge smeštaje srednje veličine ali i luksuzne hotele u državnom vlasništvu smeštene u obnovljenim kolonijalnim zgradama, kao i poznate međunarodne brendove kao što su Occidental, Sol Melia i Barcelo.

Kuba restorani i kuhinja

Španski, američki, arapski, indijski i afrički uticaji mogu se pratiti u kubanskoj narodnoj kuhinji. Tradicionalna jela uključuju paprikaš od povrća pod nazivom ajiaco, koji se kuva sa svinjetinom, piletinom ili govedinom.

Ostali kubanski specijaliteti uključuju svinjsko pečenje ili lečon. prženi limuni, zvani tahini, čatinosi ili kvadrati. i moros i cristianos, poznatiji kao pirinač crnog pasulja. Jelo u palati, privatnom restoranu, odličan je način da isprobate svoju lokalnu kartu i upoznate Kubance – probajte Havansku La Guaridu.

kulture i istorije Kube

Kolumbo je otkrio Kubu 1492, a Dijego Velaskez kolonizovao ostrvo 1500. Španska vladavina je okončana vojnom okupacijom Kube od strane Sjedinjenih Država 1898. Iako je okupacija završena 1902. kada je Kuba postala nezavisna, SAD su nastavile da se mešaju u kubansku politiku . Fidel Kastro je 1953. pokrenuo pokret za svrgavanje diktature predsednika Fulhencija Batiste koju podržavaju SAD.

Prva komunistička država na zapadnoj hemisferi osnovana je 1. januara 1959. na čelu sa Kastrom. Sjedinjene Države nastavljaju svoje prisustvo na Kubi sa pomorskom bazom u zalivu Gvantanamo.

Kuba Događaji i festivali

Kubanci su strastveni prema svojoj muzici, a zemlja je rodno mesto Roube, mamba, ča-ča, salse i drugih. Međunarodni džez festival ima odličan izbor poznatih muzičara. Las Parrandas u Remediosu na kraju godine je jedna od najvećih drumskih zabava i verskih karnevala na Kubi. Još jedan karneval koji se ne propusti održava se tokom leta u Santjagu.

Noćni život Kube

Ako ste odseli u ili blizu Havane, ne propustite priliku da vidite lokalnu salsu ili džez grupu kako svira. Probajte La Zorra i El Cuervo za džez ili Macumba Habana za salsu. Ili uradite ono što rade lokalni stanovnici i spustite se do čuvenog morskog zida Havane Malekon, uz nekoliko piva ili flašu ruma i jednostavno izađite ispod zvezda. Posetite barove Havane poznate po Ernestu Hemingveju – El Floridita, gde je izmislio daikuiri, i La Bodeguita del Medio, u Staroj Havani. Pored glavnog grada, najveći izbor noćnog života naći ćete u hotelima.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *