понедељак, мај 27

 Magnifico večeras nastupa na Nišville festivalu

tekst: Elizabeta Vojinović foto: Bojan Nikolić izvor: Energy press Beli Anđeo Info

Deo glavnog programa Internacionalnog Nišvil džez festivala, otvoren je sinoć.Imali smo sreće  vreme nas je pogledalo izuzetno veliki broj posetilaca,atmosfera je protekla u tradicionalnoj Nišville atmosferi.-izjavio je na konferenciji za novinare Ivan Blagojević, direktor i osnivač ovog festivala.On je za večeras najavio nastup  muzičara Roberta Pešuta-Magnifica,dodajući  da je to autentičan autor sa ovih prostora u kome ima  nišvillske krvi.

 Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću nastupiti na jednom ovakvom festivalu koji poznat sirom Evrope.Nastupam prvi put,veliko je interesovanje ljudi za koncert, atmosfera je izuzetna,Ovakav festival nigde nisam video.Nakon ovoga mogu reći da sam i ja nastupao na džez festivalu.  -istakao je Magnifico na današnjoj konferenciji za novinare.    

Tokom tri decenije rada,Magnifico je stekao status  velike zvezde u regionalnim okvirima.Njegove pesme su mešavina popa, roka,tvista,latinoa,Balkanfanka.Njegova pesma ‚‚Pukni zoro‚‚ iz filmskog serijala ‚‚Montevidea‚‚odličan je primer  jedinstvenog umetničkog dela koje prevazilazi svog autora.
On je muzičar koga poštuje publika svih uzrasta i ukusa. 

Pored Magnifica večeras će naMAIN STAGE EARTH/SKY nastupati: Vladimir Kostadinović Mindedness,Mattan Klein Quartet,Jungsu Choi Tiny Orchestra,Kirk Lightsey & Piero Odorici Quartet i Gyass style – Kurina Trio. 
 
Nišville najveći džez festival u jugoistočnoj Evropi odvija se  na 15 bina  na kojima će nastupiti 850 umetnika i biće održano 250 programa.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *