понедељак, мај 27

Mauricijus – ostrvo egzotike

Energy press

Mauricijus je ostrvska država u Indijskom okeanu istočno od Madagaskara. Glavni i najveći grad ostrva je Port Luis i nalazi se severozapadno od ostrva. Okružen je koralnim grebenima i ima vulkansko poreklo. Neposredno uz obalu nalaze se neka od 49 nenaseljenih ostrva i ostrvca, od kojih su mnoga proglašena prirodnim rezervatima za ugrožene vrste. Ljudi na Mauricijusu su multinacionalni, multireligijski, višejezični i multikulturalni. Maternji jezik većine stanovnika je mauricijski kreolski, koji je zasnovan na francuskom jeziku uz neke dodatne uticaje. Takođe, stanovnici tečno govore engleski i francuski.

Mauricijus je jedina zemlja u Africi u kojoj je hinduizam najveća religija sa 48,5% stanovništva koje ga prihvata. Slede hrišćanstvo sa 32,7% i islam sa 17,2%. Konačno, Mauricijus je jedna od najrazvijenijih ekonomija u Africi.

Klima na Mauricijusu je tropska i postoje dva godišnja doba: toplo i vlažno leto od novembra do aprila sa prosečnom temperaturom od 24,7o C i relativno hladne i suve zime od juna do septembra sa prosečnom temperaturom od 20,4o C. Najtoplije meseci su januar i februar sa prosečnom maksimalnom temperaturom od 29,2o C tokom dana, dok su najhladniji jul i avgust sa maksimalnom minimalnom temperaturom od 16,4o C tokom noći. Iako nema jake kišne sezone, većina padavina se javlja tokom letnjih meseci. Povremeni tropski cikloni se uglavnom javljaju između januara i marta i imaju tendenciju da poremete vremenske prilike oko tri dana, uzrokujući jake kiše i uništavajući floru i faunu Mauricijusa, iako se brzo oporavljaju.

Ekskurzije i aktivnosti
Postoji mnogo različitih aktivnosti koje možete izabrati tokom vašeg boravka na Mauricijusu, kao što su:

Privatna krstarenja katamaranom Zip lajn do najvećeg zip lajna Indijskog okeana, Jahanje na zalasku sunca, Spa sa tretmanima posebno dizajniranim za parove, Plivanje sa delfinima u zalivu Tamarin, Poseta Aapravasi Ghatu, koji je pod zaštitom UNESCO-a, Igrajte golf u Heritage Golf Clubu koji je osvojio 1. mesto među najlepšim golf terenima Indijskog okeana ili na najstarijem golf terenu na Mauricijusu, Gimkhana Golf Club, Luksuzni obroci na plaži, Pešačenje u Nacionalnom parku Black River Gorges, koji obuhvata preko 60 km staza, tokom kojih možete uživati u vodopadima i endemskim pticama ostrva
Poseta najvećem hinduističkom hramu na ostrvu, Mahesvarnat Mandir, Ronjenje u katedrali koja je jedno od najpopularnijih ronjenja
Krenite u obilazak malog stenovitog rezervata za divlje životinje Ile Auk Aigrettes koje štiti Fondacija za divlje životinje Mauricijusa da biste videli čuvenu ružičastu golubicu na ostrvu i kornjače Aldabra

Zašto putovati na Mauricijus

Zeleni Mauricijus: Mauricijus je globalna destinacija za biodiverzitet, poznata po svojim prirodnim lepotama i dom za doodo, pticu koja je na ivici izumiranja i endemska je za ostrvo Mauricijus. Vulkanske planine, ravnice u stilu savane i lokaliteti drevnih šuma sa endemskim biljkama i divljim životinjama, nude mnoge mogućnosti za zelenu avanturu.
Putovanja za parove: Sa prelepim hotelima, odličnom uslugom i neverovatnim okruženjem, Mauricijus je svetski lider u romantičnim odmorima. Ovo rajsko ostrvo ima ponešto za svaki par. Cenićete dane koje ćete provesti na suncu, kupajući se u kristalno čistim vodama i istražujući tropsko okruženje.


Spa & Vellness izlet: U nagrađivanoj banji Mauricijusa naći ćete najnovije luksuzne tretmane. Sa povećanjem potražnje posetilaca, tržište je postalo izuzetno konkurentno, što je rezultiralo neverovatnim spektrom tretmana i najsavremenijih zdravstvenih i kozmetičkih objekata. Kombinacija kultura na ostrvu bila je inspiracija za kombinacije terapija.
Kulturno putovanje: Bogata i raznolika kultura Mauricijusa, rođena iz bogatih korena Evrope, Afrike i Azije, spremna je za istraživanje. Postoji mnogo načina na koje posetioci mogu da istraže i prihvate kulturu ostrva, od živopisnih pijaca do hramova i svetilišta. Ne propustite „sega“ Mauricijusa, popularni stil lokalne muzike i plesa ili tradiciju „Sundovner“.
Ronjenje: Sa 330 km obale okružene koralnim grebenom koji štiti tirkizne lagune ostrva, Mauricijus svojim posetiocima nudi ekskluzivna ronilačka iskustva tokom cele godine. Sa sigurnim lagunama koje se protežu do grebena, prolaza i olupina brodova, ostrvo pruža širok izbor ronjenja, kako za početnike tako i za one sa više iskustva.
Golf putovanje: Mauricijus je 1844. godine postao treća zemlja na svetu koja je ušla u sport golfa. Danas ima 10 golf terena sa 18, 9 i 3 rupe. Otkrijte nagrađivane golf terene svetske klase sa odličnim terenima za golf.
Hrana: maurska gastronomska scena nudi sve, od kuvara sa Michelinovim zvezdicama do primamljivih grickalica koje prodaju ulični prodavci. Tradicionalni lokalni restorani nude širok izbor ukusnih mavarskih jela koja odražavaju francusko, indijsko, afričko i kinesko nasleđe. Treba probati hranu na ulici glavnog grada Port Luisa, koji je, prema The Telegraphu, među 10 najboljih gradova u svetu za uličnu hranu.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *