понедељак, мај 27

Pokretne slike-otvorene granice (Moving Images-Open Borders – MIOB)

postavio Beli Andjeo Info

Pokretne slike-otvorene granice (Moving Images-Open Borders – MIOB) je naziv mreže evropskih filmskih festivala, koju je finansijski podržala Evropska unija kroz noviju meru potprograma MEDIA Kreativne Evrope,namenjene razvoju mreža festivala, a u čijem partnerstvu učestvuje i Srbija.
Nosilac projekta uspostavljanja te mreže je Filmski festival u Kotbusu, a partneri su organizacije filmskih festivala iz Austrije, Francuske, Litvanije, Italije i Španije. Partner iz Srbije je Otvoreni univerzitet Subotica i Festival evropskog filma Palić https://www.palicfilmfestival.com/
Njihov zajednički cilj jeste uspostavljanje održivog modela festivala za privlačenje mlade publike i promocija evropskog filma kroz obrazovne aktivnosti kao što su koncerti, izložbe, promocije i predavanja. Festival evropskog filma u Sevilji koji ove godine obeležava 20 godina od svog osnivanja održava se od 24. do 29. novembra.
Poznat po nomnnacijama za Evropsku filmsku nagradu https://europeanfilmawards.eu/?p=1 priznanja za najveća dostignuća evropske kinematografije u 24 kategorije, on je trenutno mesto okupljanja talenata evropske kinematogafije, specijalizovanih novinara i profesionalaca iz filmske industrije.
U skladu sa obrazovnom domenzijom projekta ove mreže, organizatori su sa posebno osmislili i programe za decu i mlade, učenike i vaspitače sa ciljem da utiče na rast kritičke publike.
https://festivalcinesevilla.eu/

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *