понедељак, мај 27

Prag

Prag je glavni grad Češke Republike i jedan od najlepših gradova u Evropi. Ovaj grad je poznat po svojoj bogatoj istoriji, kulturnom nasleđu, predivnoj arhitekturi, pivu i prelepim parkovima.

Jedna od najpoznatijih atrakcija u Pragu je Karlov most, koji je preko reke Vltave povezan sa Starem Gradom, glavnim istorijskim centrom grada. Karlov most je prepun uličnih svirača, slikara i prodavaca suvenira, a sa njega se pruža nezaboravan pogled na grad.

Stari Grad je prepun kulturnih spomenika, od kojih su najpoznatiji Astronomska kula, Staro kraljevsko dvorište i Katedrala Sv. Vida. Takođe, u ovom delu grada nalazi se i poznata praška pivnica, koja je poznata po svojim pivima i tradicionalnoj češkoj hrani.

Drugi deo Praga koji je nezaobilazan je Hradčani, koji se nalazi na brdu iznad reke Vltave. U ovom delu grada nalaze se Kraljevska palata, bazilika Sv. Jurja i Loreta, a sa brda se pruža neverovatan pogled na grad.

Uz sve ovo, Prag je poznat i po svojim predivnim parkovima, poput Letne i Stromovke, koji nude savršeno mesto za opuštanje i uživanje u prirodi.

Ukratko, Prag je grad koji nudi nezaboravno iskustvo svakom posetiocu, ne samo zbog svojih istorijskih spomenika i arhitekture, već i zbog svoje jedinstvene atmosfere, prelepih parkova i odlične hrane i pića.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *