понедељак, мај 27

Sajam u Parizu: Revija čokoladnih haljina i skulptura od četiri metra

postavio Beli Andjeo Info

Čokoladna skulptura od četiri metra krasila je Sajam čokolade u Parizu 2022.godine , gde su poslastičari i stručnjaci izlagali svoja čokoladna remek-dela, navodi francuski radio France Info.

Kako pišu francuski mediji, najveću pažnju je privukla skulptura „Čokoladna Kristalina“ visoka i široka četiri metra, delo poslastičara umetnika Fransoa Dobinea.

Ovo slatko, čokoladno remek delo, umjetnik je pravio četiri sedmice. 

„Bilo je upotrebe 3D tehnike modeliranja, sklapanja i kolaža čokolade, kao i ručnog rada od najmanje 48 sati“, ispričao je Dobine francuskim medijima i dodao da je bilo potrebno oko 150 kilograma čokolade.

Sajam je trajao od 27. oktobra do 1. novembra 2022.godine. Održana je i modna revija čokoladnih haljina, sa posebnim čokoladnim modelom inspirisanim Pakom Rabanom.

Razni stručnjaci i poslastičari na Sajmu prave čokoladne slatkiše na starinski način.

Ove godine je, kako pišu mediji, u modi crna čokolada pravljena na tradicionalan način bez dodavanja kakao putera, kako bi ukus bio intenzivniji i manje sladak, sa 60 odsto kakaa.

Na sajmu su organizovane degustacije i takmičenja, a među proizvođačima, pored Francuske, izlažu poslastičari i proizvođači kakaa iz Brazila, Ugande, Tajlanda, Venecuele, Perua i Obale Slonovače.

Posjetioci mogu da vide razne manje skulputre u obliku pariskih spomenika, automobila, knjiga, životinja i suvernira, kao kolače od čokolade.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *